Persoverzicht

 

LA LANTERNE :
Men vindt de nauwkeurigheid van Henri Plat wezenlijk terug in zijn zorg voor evenwichtige compositie van een stedelijk landschap. Zonder al te veel in de details verzeild te raken, maakt hij de synthese en bouwt zijn decor op. Het essentiële in zijn werk bestaat erin de kleuren zelfstandig te laten leven. Vrijheid veroverd op de werkelijkheid.
Elisabeth Loos

PARIS MATCH :
Om een sfeer te doen aanvoelen, een levenskunst, een samenleven tussen een stad en allen die deze liefhebben en uitoefenen.
Chantal Lemaire

LE SOIR :
Een kiosk, cafe-terrasjes , wandelingen in het park , Henri Plat schildert het Brussel van mensen die de tijd nemen om de zachte harmonie van hun stad te ontdekken en ervan te genieten.
Michèle Lamens

LA MEUSE LA LANTERNE :
Kleuren hebben voor mij een veelbetekenende een uitzonderlijke waarde, maar ik werk ook aan cadrage, in een compositie valt er niets te vervaarlozen.. Dit verlies ik nooit uit het oog als ik mij aan mijn schilderezel zet.
Interview van Elisabeth Loos

LE MARCHE :
Indien men hem moest classificeren, dan is het zeker het impressionisme fauvisme waar deze kunstenaar bij hoort. Hij is eveneens auteur van een beperkte serie prenten. Zo ver zijn we dan, eens te meer komt het uitzonderlijke te voorschijn met verbeelding en oprechtheid, Twee eigenschappen die Henri Plat de mogelijkheid geven een eigen wereld te scheppen waar iedereen weliswaar met plezier kan aan deelnemen.
Françoise Genicot

L'ECHO :
Vandaag ontdekken we hem opnieuw op de Grote Zavel met een uitgebreid thema en vredevolle sferen waar hij aan zijn liefde voor vrijvers, de grote bomen langs de kanalen en de tuinen kan uiting geven. Als warm-gevoelig kolorist laat hij zich bekoren door het impressionistise licht en gaat ontspanning en kalmte opzoeken in de lavendelvelden en tussen de rijen olijbomen. Het is een wijs mens.
Stephane Reycopyright © Henri Plat 2005

 
FR  UK

 

 

Free counter and web stats